Over mij


Mijn naam is Simone Timmer, vrijgevestigd psychiater in Zutphen en Eibergen. 

Nadat ik jarenlang ervaring heb opgedaan binnen de grote psychiatrische instellingen en op een PAAZ afdeling, ben ik nu alweer vier jaar werkzaam in mijn eigen praktijk. Wat ik na verloop van tijd begon te missen is kleinschaligheid en korte lijnen. Je hoort mensen vaak klagen over ellenlange wachtlijsten en het vaak wisselen van behandelaar, waardoor het geheel erg onpersoonlijk aanvoelt, terwijl het om zeer persoonlijke en kwetsbare zaken gaat. Binnen mijn praktijk probeer ik daar dan ook voor te waken. 

Een mens is meer dan zijn diagnose en ik vind het belangrijk om aansluiting te vinden bij de persoon die ik ontmoet, zodat we  samen kunnen onderzoeken wat echt gaat bijdragen aan een gelukkiger en stabieler leven, met minder of ondanks psychische klachten.

Dat betekent dat ik niet alle behandelingen zelf uit voer, vaak houd ik de regie over een behandeling die deels bij een passende medebehandelaar plaats vindt. 

Ik hoop laagdrempelig en toegankelijk te zijn voor allerlei verschillende soorten mensen. Mijn ervaring binnen de uiteenlopende takken van de psychiatrie, topsport, bedrijfsleven en media maken daarnaast dat ik me goed kan inleven in uiteenlopende sociale situaties en omstandigheden.