Over mij 

Mijn naam is Simone Timmer, vrijgevestigd psychiater.

Ik ben geboren in 1974 in Amsterdam en Ik ben opgeleid tot arts aan de universiteit van Antwerpen. De opleiding tot psychiater (voor volwassenen) heb ik gedaan bij Dimence in regio Zwolle. Als psychiater heb ik zowel ervaring met stemming- en angstproblematiek als met meer chronische stoornissen binnen een FACT team. Ook heb ik gewerkt als ziekenhuispsychiater.

Daarnaast heb ik ervaring in het bedrijfsleven, heb gewerkt als medisch adviseur binnen de farmaceutische industrie en ben werkzaam geweest in de media-wereld. Dit maakt dat ik breed georiënteerd ben en ondersteuning kan bieden in uiteenlopende maatschappelijke en sociale situaties.

 

De praktijk probeert zich te differentiëren van instellingen door een aanpak te bieden waarin betrokkenheid centraal staat. Ik streef naar een persoonlijke, menselijke benadering in een praktijk met een veilige en ontspannen sfeer.

 

 

 

Benadering

In mijn werkwijze sta ik voor een individuele benadering met een brede blik. Elk mens is te verschillend om te vangen in een psychiatrische diagnose. Diagnostiek is dan ook niet niet het stellen van een diagnose, maar samen met u zoeken naar een breder begrip van uw probleem, met een unieke benadering hiervoor. Psychiatrische richtlijnen en protocollen zijn belangrijk voor de theorie maar in de praktijk niet voldoende als deze niet op u als individu toegespitst kunnen worden. Daarnaast denk ik dat een goede behandelrelatie, wederzijds vertrouwen en inzet de bouwstenen zijn voor een succesvolle behandeling.

 

Samenwerking

Ik werk nauw samen met psychologen, ambulant verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, dramatherapeuten, huisartsen, GGZ en andere instellingen. 

 

Lidmaatschappen en registraties

Lid van Nederlandse vereniging van Psychiatrie

BIG registratie: 49055765501

AGB code persoonlijk: 03100905

AGB code praktijk: 03037786

KVK nummer: 65890728